Magie van jezelf zijn

“Ik denk dat echt jezelf zijn de uitdaging is in het leven. 

Dit komen we keer op keer tegen en is niet leeftijdsgebonden. 

Trouw zijn en trouw blijven aan jezelf. 

En daar ligt ook meteen de uitdaging want vaak laten we ons juist door onszelf tegenhouden.

Door bepaalde gedachtes, overtuigingen, patronen, angsten en onzekerheden. Door bepaalde situaties. Of wat we hebben geleerd als kind. Doe ik er toe? Vinden ze me dan nog wel leuk? Ik heb een hele andere mening. Ik sta echt voor paal. Ik voel me dan een slechte moeder/vader…. Als ik ….doe vinden mijn ouders dat echt niet leuk. Of als ik mijn droom achter na ga… ze denken dat ik het toch niet kan. Niemand heeft het ooit zo gedaan. Ik ben de eerste in mijn familie die….. Ik doe het voor mijn ouders, leerkracht.

Ongemerkt passen we onszelf aan. We vormen ons “karakter”. Zetten maskers op. 

Diep van binnen willen we erbij horen en geaccepteerd worden. Niet buiten de boot vallen of het vreemde eendje zijn. 

Zijn we net te vaak non-verbaal of verbaal afgewezen of teleurgesteld door de ander terwijl jij jezelf was. 

Daardoor ben jezelf gaan aanpassen, jezelf kwijt geraakt.

En dat is jammer want jij zit zo boordevol met je eigen schoonheid, potentie en je eigen unieke talenten. Die mag de wereld zien! Maar nog belangrijker die mag jezelf weer gaan zien!

Nu dat we ouder worden, zijn we de maskers al aan het afzetten. Weer helemaal jezelf worden of wellicht ben je vergeten dat je een masker draagt. Ondertussen wil je je kinderen leren zichzelf te zijn. Eigen keuzes te maken. Jij herkent veel van jezelf in je kind en jij weet als geen ander hoe het was vroeger en jij gaat het anders aanpakken. 

Je wil je kind helpen groeien in zichzelf zijn, in zichzelf te geloven!

Jezelf zijn en jezelf leren kennen geeft je zoveel voordelen.

Bewustwording op je patronen en gedrag. Waarom reageer ik zo? Wat triggert je?Je kan een omgeving creëren waar je in kan groeien. Een vruchtbare omgeving. Omringen met mensen die jou zien voor jou. 

Je weet wat je nodig hebt. Je gaat voelen wat je nodig hebt. En je gaat het jezelf geven.

Je gaat met zachte ogen naar jezelf kijken. Zelf liefde. Alles mag er zijn. Ook het stukje dat nog mag groeien. 

Nieuwe dingen uitproberen. Die spreekbeurt of presentatie geven… aiiii je voelt van alles. Gedachtes piepen omhoog. Te spannend? Laat je daardoor tegenhouden of ga je kijken naar wat voel ik? Wat wil het mij vertellen? Leren omgaan met je gevoel en je emotie en dan een keuze maken wat bij jou past.

Leren? Dat kan je het beste als je rustig en ontspannen bent dat je positief geprikkeld wordt door de lesstof. Hoe doe je dat? Jezelf kennen. Welk voorkeurssysteem heb ik? Hoe kan ik het beste mijn leeromgeving inrichten. 

Als ik bv weet dat ik beter een luisterboek in mij kan opnemen dan zelf te lezen. Of denk aan leren klokkijken, ik leer sneller als ik de klok echt voor me kan zien en ik de wijzers zelf kan bewegen bijvoorbeeld. 

Of ik weet dat ik me goed kan focussen als ik …. Ik weet dat ik me vol zelfvertrouwen voel als ik……

Wellicht denk je nu, ja leuk ik heb geen idee hoe en waar ik kan beginnen. 

Je hoeft het ook niet alleen te doen! Je kunt bij mij terecht.

• • •