Werkwijze:

Als coach schijn ik een lichtje op het hele plaatje. We gaan op expeditie in je denken, voelen en doen. We kijken naar het familiesysteem/ gezin. De situatie en de geschiedenis. Je dromen en verlangens. Zo komt jouw hele plaatje in het licht te staan en ga je voelen welke stappen je mag gaan zetten naar de “oplossing”.

Samen gaan we op expeditie in jullie denken voelen en doen. Staan stil bij de delen die aandacht nodig hebben. Leren welke mogelijkheden er zijn. Zodat jullie met nieuwe perspectieven, mogelijkheden mogen gaan zien. Mogen uitproberen en gaan handelen.


  • Als….
  • Creatief en systemisch coach.
  • Opsteller – Gediplomeerd kindercoach.
  • Hoge priesteres i.o.
  • Emotie regulatie en zelfbeeld expert.
  • …zit mijn schatkist vol met tools en ervaringen om jullie de magie van jezelf te laten voelen en ervaren.

Mijn benadering is vanuit verbinding, speels, kleurrijk, dynamisch en recht doorzee.


Vlindervrij Superjij coaching is een mix van creatiefpsychodynamischsystemischopstellingenholistisch.

Ontdek mijn aanbod.


Wat is creatieve coaching?

Door te werken met verf, tekenen, klei, spel, drama en allerlei verscheidene creatieve werkvormen kunnen we natuurlijk en speels aangeven wat er nu in ons leeft. Soms doen we dat juist, heel onbewust. 

Door het inzetten van deze werkvormen kunnen we op een andere manier communiceren en woorden geven aan datgene, wanneer woorden te kort schieten. Daarnaast is het een activiteit van de nodige rust en ontspanning. Hierin kunnen we onze kwaliteiten onderzoeken, verbreden, uitdagen, ervaren. En vooral ook nieuwe dingen doen, uitproberen en eigen maken.


Wat is psychodynamische coaching?

Is coaching met een therapeutische benadering. Bij Psychodynamica kijk je naar je innerlijke delen van je innerlijke wereld. Die het denken, voelen en doen bepaald. Werken die goed samen en zijn deze in harmonie? In sprake van disbalans, conflict merken we dat meteen in 1 van de gebieden van het denken, voelen en doen. En gaan we manieren, gedrag en patronen ontwikkelen om dit tegen te gaan. Denkende bijvoorbeeld aan bepaalde innerlijke overtuigingen, herinneringen, ervaringen, gevoelens en verlangens. 

Vanuit verbinding gaan we op expeditie in deze delen. Creëren we bewustzijn, nieuwe inzichten en kijken we naar persoonlijke handvaten. Door gedrag, patronen beter te leren begrijpen, leer je gerichtere keuzes te maken. Waardoor balans gaat ontstaan. 

Psychodynamische coaching is geschikt voor kinderen vanaf 6-8 jaar. 

Ik gebruik hier verschillende werkvormen voor o.a. Delenwerk, Axenroos, visualisaties.


Wat is systemisch?

We leven allemaal in systemen. Je huidige gezin, gezin van herkomst, familie, vriendenkringen en werk; zijn voorbeelden van zo’n systeem. 

Elk systeem heeft daarnaast zo zijn credo’s, regels, patronen, oordelen, belangrijke momenten, verdriet, trauma, etc.

In ons leven worden wij gevormd. Positief en negatief. En vormen wij gedragingen en patronen die ons in eerste instantie helpen, om met situaties om te gaan. Soms heel bewust maar ook onbewust. Op langer termijn kan dit leiden tot belemmering en verstrikking in je huidige situatie. Loopt het niet lekker in je gezin of familie en loop je vast. 

Of je wil of niet, je neemt en draagt een stukje mee hiervan in je huidige gezin en leven. Ze bepalen je aanpak. En daarmee je denken, voelen en doen.

Een systemische benadering is een prachtige manier om de verborgen dynamieken zichtbaar te maken. Zien wat er speelt. Bewust en onbewust. Je ervaart nieuwe perspectieven, waarmee je kunt kijken naar jouw/ jullie situatie. Hierdoor doende leer je hoe je een passende verbinding kan maken met jezelf en je omgeving. 

Door herkenning en erkenning kan er een keuze voor verandering gemaakt worden. Je laat los wat van de ander is en kan kijken naar wat van jou is. Een systemische benadering werkt door in alle lagen. 


Wat is een opstelling?

Een opstelling komt vanuit het systemische werk en wordt op verschillende manieren begeleid. Dmv poppetjes, edelstenen, ankerplaten of live met representanten. In mijn trajecten werk ik met poppetjes, edelstenen en ankerplaten.

Het is een prachtige manier om de verborgen onbewuste dynamieken van jouw systeem zichtbaar te maken.

Je ervaart nieuwe perspectieven, waarmee je kunt kijken naar jouw of jullie situatie.

Dit kan innerlijk werk zijn – je huidige gezin – gezin van herkomst- een vraagstuk. Bijna alles leent zich er voor om op te stellen als hulpvraag.

Een opstelling draait allemaal om ervaren en voelen. Het veld laat je altijd zien wat je nodig hebt. Het is een ware eye-opener. Magisch mooi, intens, eerlijk, puur, verrassend, verbindend en confronterend.

Zou je graag los een opstelling willen ervaren of een live opstellingen met representanten vraag naar de mogelijkheden.


Wat is holistisch?

Een holistische visie gaat uit van het principe dat alles met elkaar verbonden is. Op fysiek- mentaal- emotioneel- energetisch en spiritueel vlak. Alles is met elkaar verbonden en 1. We kijken in jou of jouw kind zijn hulpvraag naar het grotere geheel. We besteden aandacht om weer eenheid en evenwicht in jullie systeem te brengen. Zodat je vanuit hartbezieling gaat leven, vanuit je eigen natuur, samen met de natuur. Je voelt de ruimte om helemaal vlindervrij jou superjij te zijn. Van daaruit begeleid je jouw kind liefdevol, met vertrouwen om vlindervrij zichzelf te zijn.


Alles van mij is welkom hier…

Deze zin omvat alles wat ik wil creëren en meegeven aan jullie in mijn praktijk. ZIJN in je puurste vorm.


Aanbod

Coaching

1:1 coaching traject –

Coaching traject ouder(s) kind

Kompas expeditie

Op welke koers vaar je? Word weer bewust van je innerlijk kompas.

Art expeditie

Creatieve bewustwording en ontspanning

Heb je vragen, ik sta je graag te woord.