Systemisch coaching

We leven allemaal in systemen. Je huidige gezin, gezin van herkomst, familie, vriendenkringen en werk; zijn voorbeelden van zo’n systeem. 

Elk systeem heeft daarnaast zo zijn credo’s, regels, patronen, oordelen, belangrijke momenten, verdriet, trauma, etc.

In ons leven worden wij gevormd. Positief en negatief. En vormen wij gedragingen en patronen die ons in eerste instantie helpen, om met situaties om te gaan. Soms heel bewust maar ook onbewust. Op langer termijn kan dit leiden tot belemmering en verstrikking in je huidige situatie. Loopt het niet lekker in je gezin of familie en loop je vast. 

Of je wil of niet, je neemt en draagt een stukje mee hiervan in je huidige gezin en leven. Ze bepalen je aanpak. En daarmee je denken, voelen en doen.

Een systemische benadering is een prachtige manier om de verborgen dynamieken zichtbaar te maken. Zien wat er speelt. Bewust en onbewust. Je ervaart nieuwe perspectieven, waarmee je kunt kijken naar jouw/ jullie situatie. Hierdoor doende leer je hoe je een passende verbinding kan maken met jezelf en je omgeving. 

Door herkenning en erkenning kan er een keuze voor verandering gemaakt worden. Je laat los wat van de ander is en kan kijken naar wat van jou is. Een systemische benadering werkt door in alle lagen. 

Ik werk o.a. met de genogram, ankerplaten en houten poppetjes/ dieren. Afhankelijk van de leeftijd speels opgezet. Familie opstellingen met representanten op aanvraag.  

Puur- eerlijk- verrassend- inzichten- verbinding en perspectief!


Meer weten?